Zonwerende raamfolie van Sunblock is leverbaar in veel variaties waarbij het meest opvallende verschil is dat de folie aan de binnenzijde of buitenzijde van het glas wordt aangebracht.
Heel in het kort: er wordt gekozen voor een buiten gemonteerde folie indien men het meest zonnewarmte werend effect wilt bereiken of als er bijvoorbeeld triple glas of hoog rendements ( HR++ ) glas gemonteerd is.

Voor binnen gemonteerde folie wordt bijvoorbeeld gekozen als dit uit kosten effectief oogpunt aantrekkelijker is ( er is meestal geen hoogwerker o.i.d. nodig. ) of als een langere levensduur gewenst is.
Binnen gemonteerde glasfolie draagt een fabrieksgarantie van twaalf jaar, buiten gemonteerde glasfolie draagt een fabrieksgarantie van zeven jaar. De levensduur van glasfolie is langer, zo is een levensduur van twintig jaar op binnen gemonteerde glasfolie niet ongewoon.

Een ander verschil in zonwerende folie is keuze voor een al dan niet spiegelende of reflecterende folie. Een spiegelende folie zal meer zonnewarmte weren dan een minder spiegelden folie. Zo kan bijvoorbeeld met zilver 20 glasfolie een zonnewarmte wering van 86% behaald kunnen worden, bij montage aan de buitenzijde van het glas.