Anti-condensfolie is een speciaal construeerde folie waarmee de condens op oppervlakken tegengegaan kan worden.

Deze folie wordt veel gemonteerd in de levensmiddelen industrie en met name in supermarkten. Door de montage van de foliefolie stopt condens op de binnenzijde van de glazen deuren van diepvrieskasten wordt condensatie tegengegaan.

Standaard werd in de glazen deuren van diepvriezers een glas verwarming aangebracht waardoor het zicht naar binnen behouden wordt. Door verwarming verdampt de condens van de ruit. Het nadeel van deze oplossing is dat het aanzienlijk energie kost.

Door de montage van Anti-Condens-Folie is de verwarming niet langer meer nodig en is de ruit continue condensvrij en volkomen helder. De verwarming kan dan ook worden uitgeschakeld.

De folie wordt door Sunblock gemonteerd, door middel van een speciaal anti-vries oplossing, aan de binnenzijde van de deur.

Op een ruit gemonteerde anti condens film, doet na verwijdering van de schutlaag, de nano-technologie, welke op de folie is aangebracht, zijn werk. Het neemt de condens vorming op in de nano coating op de folie en is daardoor niet meer zichtbaar.

Na verloop van tijd zal de folie verzadigd raken. Dit is met een simpele oplossing ongedaan te maken waarna de folie weer vrij zicht geeft.

Afhankelijk van het gebruik van de diepvriezer zal dit eens in de zes weken moeten gebeuren.

Door montage van de folie zijn de producten continue goed zichtbaar en spaart men het milieu. Ook wordt er aanzienlijk op de nota van het energie bedrijf bespaart ! Afgelopen jaren installeerde Sunblock dit product bij Albert Heijn en supermarkten van Plus, C1000, Super de Boer, Dirk en Digros.

Een andere toepassing van de anti-condens-folie is de montage op spiegels in badkamer of sauna. Hierdoor zal het zicht altijd helder blijven zonder enige vorm van condens vorming op de ruit zelf.