Extra Clearview 70 binnen gemonteerde glasfolie is een zeer speciale folie opgebouwd uit veertien edel metalen waardoor een zeer heldere en totaal niet reflecterende zonnewarmte werende glasfolie gecreëerd is. Een andere naam voor deze folie is spectrally selective windowfilm, wat er op neer komt dat er zeer veel warmte straling wordt geweerd terwijl praktisch al het zichtbare licht wordt doorgelaten. Door de constructie van deze folie is deze folie niet opvallend aanwezig terwijl er wel veel zonnewarmte geweerd wordt. Door de constructie van deze folie, met vele edelmetalen, is een fabrieksgarantie van zestien jaar van toepassing.
Extra Clearview 70 is een totaal niet spiegelende folie en reduceert ongeveer 30% van het zon licht, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd is. Vandaar dat de folie ook Extra Clearview 70 genoemd wordt, het getal achter de omschrijving duidt op de licht doorlaat.
De tint en het doorzicht van Extra Clearview 70 is volkomen helder met slechts een zeer kleine groene tint en wordt als bijzonder prettige ervaren in vooral woonhuizen.
Deze folie wordt bijzonder veel in woonhuizen gemonteerd of op plaatsen waar men zonnewarmte wil reduceren maar geen spiegelend of reflecterend glas wenst.
De licht doorlaat van 70% reduceert het daglicht zeer weinig, deze folie zal dan ook de schittering aan de binnenzijde van het glas nauwelijks reduceren. Buiten zal de zeer lichte tint niet hinderlijk opvallen. Omdat alle Sunblock folie typen volledig optisch transparant zijn, is het doorzicht naar buiten volkomen onbelemmerd.

Indien Extra Clearview 70 glasfolie wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 48% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 20%. De licht doorlaat op dit glas zal 64% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
Doordat Extra Clearview 70 een zeer lichte folie is, zal de inkijk naar binnen volkomen helder en onbelemmerd zijn. In de avonduren en bij schemering zal men, ook indien binnen verlichting aan is, makkelijk naar binnen kunnen kijken. Van binnen uit kan men ook onbelemmerd naar buiten kijken.

Extra Clearview 70 weert meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling zodat uw interieur, etalage, woning, werkruimte of atelier beschermd wordt tegen deze straling. Hierdoor wordt veroudering van inventaris en dergelijke voor 40% tegen gegaan.
Gecombineerd met de eerdere genoemde waarden zal de uiteindelijke veroudering door zonlicht en zonnewarmte totaal met 61% verminderen.

Extra Clearview 70 is nauwelijks waarneembaar eenmaal aangebracht op het glas.

Deze binnen gemonteerde glasfolie draagt een fabrieksgarantie van zestien jaar, de levensduur is langer, twintig jaar is niet ongewoon.