Stainless Steel 25 buiten gemonteerde glasfolie is een zeer effectieve zonnewarmte werende glasfolie gecombineerd met een hoge licht schittering reductie.
Stainless Steel 25 is een zeer spiegelende grijze folie en reflecteert ook een groot gedeelte van het licht, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd is, rond de 25%. Vandaar dat de folie ook Stainless Steel 25 genoemd wordt, het getal achter de omschrijving duidt op de licht doorlaat.
De licht doorlaat van 25% lijkt niet heel veel maar dit wordt gecompenseerd door uw ogen, zodra u een donkere ruimte binnenloopt zal de pupil van uw oog verder opengaan en is de ruimte als vanouds goed verlicht. Omdat alle Sunblock folie typen volledig optisch transparant zijn, is het doorzicht naar buiten volkomen onbelemmerd.

Indien Stainless Steel 25 glasfolie aan de buitenzijde wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 74% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 73%. De licht doorlaat op dit glas zal 21% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
Een bijkomend voordeel van Stainless Steel 25 is dat de inkijk van buiten naar binnen, gedurende de dag, zodanig beperkt wordt dat men bemoeilijkt van buiten naar binnen kan kijken. Echter zodra de schemering invalt zal dit inkijk beperkend effect verminderen en zelfs helemaal omdraaien op het moment dat het buiten donkerder is als binnen ( als u de binnen verlichting aan heeft ). U kijkt dan bemoeilijkt naar buiten en men kijkt makkelijk van buiten naar binnen.
Dit effect is eventueel te beperken indien men verlichting aan de buitenzijde op het glas zou laten schijnen.

De specificaties van Stainless Steel 25 buiten gemonteerd kunt u hier bekijken. De fabrieksgarantie op deze folie is zeven jaar, de een levensduur is afhankelijk van de weersgesteldheid.

Stainless Steel 25 is een folie met een grijze tint die goed aansluit op de donkere muur oppervlakken of antraciet kozijnen die veel in gebouwen worden geplaatst. Door de grijze tint zal de spiegeling minder opvallen. Stainless Steel 25 weert veel zonnewarmte en de schittering op beeldschermen. Indien Stainless Steel 25 aan de buitenzijde op liggend glas wordt gemonteerd is een fabrieksgarantie van vijf jaar van toepassing. Dit wordt voornamelijk bewerkstelligd omdat liggend of aflopend glas veel vuil opvangt en dit er niet snel vanaf zal spoelen.

Doordat deze folie meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling weert, een hoge lichtreductie heeft en zeer veel zonnewarmte weert zal deze folie verkleuring van interieur, goederen en kunst zeer goed beschermen tegen veroudering of verkleuring. Alleen zal door het grijs spiegelende uiterlijk van Stainless Steel 25 niet snel gekozen worden in particuliere woningen of winkels.