Zilver 35 buiten gemonteerde glasfolie is een veel gekozen folie op plaatsen waar u een afweging maakt tussen voldoende dag licht en beperking van de zonnewarmte. Doordat zilver 35 meer licht doorlaat zal ook de licht schittering niet maximaal beperkt worden.
Zilver 35 is een half spiegelende folie en reflecteert een aanzienlijk gedeelte van het licht, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd is, rond de 35%. Vandaar dat de folie ook Zilver 35 genoemd wordt, het getal achter de omschrijving duidt op de licht doorlaat.
De licht doorlaat van 35% lijkt niet heel veel maar dit wordt gecompenseerd door uw ogen, zodra u een donkere ruimte binnenloopt zal de pupil van uw oog verder opengaan en is de ruimte als vanouds goed verlicht. Omdat alle Sunblock folie typen volledig optisch transparant zijn, is het doorzicht naar buiten volkomen onbelemmerd.

Indien Zilver 35 glasfolie aan de buitenzijde wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 73% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 62%. De licht doorlaat op dit glas zal 31% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
Doordat zilver 35 een half spiegelende folie is, zal de inkijk naar binnen enigszins verhindert zijn gedurende de dag. Echter zodra de schemering invalt zal dit inkijk beperkend effect verminderen en zelfs helemaal omdraaien op het moment dat het buiten donkerder is als binnen ( als u de binnen verlichting aan heeft ). U kijkt dan enigszins bemoeilijkt naar buiten en men kijkt makkelijk van buiten naar binnen.

De specificaties van zilver 35 buiten gemonteerd kunt u hier bekijken. De fabrieksgarantie op deze folie is zeven jaar, de een levensduur is afhankelijk van de weersgesteldheid.

Zilver 35 is een folie welke veel wordt toegepast in kantoren of bedrijfsruimtes omdat deze folie een mooi evenwicht geeft tussen zonnewarmte beperking, licht inval en de schittering op beeldschermen.
Ook wordt zilver 35 veel geïnstalleerd op lichtstraten en dakramen. Omdat dit glas meestal liggend gemonteerd is, is dan een fabrieksgarantie van vijf jaar van toepassing. Dit wordt voornamelijk bewerkstelligd omdat liggend of aflopend glas veel vuil opvangt en dit er niet snel vanaf zal spoelen.

Doordat deze folie meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling weert, een hoge lichtreductie heeft en zeer veel zonnewarmte weert zal deze folie verkleuring van interieur, goederen en kunst zeer goed beschermen tegen veroudering of verkleuring. Alleen zal door het spiegelende uiterlijk van zilver 35 niet snel gekozen worden in particuliere woningen of winkels.