Scherfbindende veiligheidsfolie is een folie met een minimale dikte van 100 micron ( 4 mil ) voorzien van een sterke lijm laag.
Indien deze volkomen heldere 4mil glasfolie wordt gemonteerd op glas, zal, bij het breken van het glas, het gevaar op verwonding door rond vliegend glas gereduceerd worden. De lijm laag houdt de scherven of glassnippers bijeen.
Deze folie wordt toegepast als doorval beveiliging van glas in onder andere kinderdag verblijven, scholen, particuliere woningen ( tussendeuren ! )  en alle andere plaatsen waar letsel voorkomen moet worden.
Een andere toepassing van deze 4 mil veiligheidsfolie is in de voedsel verwerkende ( HACCP / BRC certificering ) industrie waarbij glasresten in de productie uit den boze zijn.

Het voordeel van glasfolie boven gelaagd glas is dat door glasfolie zelfs glas snippers bijeen gehouden worden terwijl bij gelaagd glas toch splinters van het glas los kunnen komen.

Eventueel is deze 4mil veiligheidsfolie ook leverbaar is een beperkt aantal typen zonwerende folie, zodat er met één gemonteerde folie én het glas beveiligd wordt én de zonnewarmte wordt beperkt.

Een bijkomend voordeel is dat deze folie 99,5% van de schadelijk UV straling weert en zo dus de veroudering van interieur en goederen beperkt.