Truevue 5 binnen gemonteerde glasfolie is een dual reflective glasfolie wat er op neer komt dat het een folie is met een donker getinte binnenzijde en een spiegelende buitenzijde.
Het voordeel van deze constructie is dat de folie, ook ’s-avonds met het licht aan, niet aan de binnenzijde zal spiegelen.
Een ander prettige bijkomstigheid is dat er door het monteren van deze folie een zeer lage licht inval bereikt kan worden gecombineerd met een hoge zonnewarmte wering.
Normaal is alleen een zeer lage lichtinval te bereiken met een zeer donkere folie met een hoge warmte absorptie.
De buitenzijde van de folie is een zeer spiegelende gouden en opvallende kleur waardoor de inkijk zeer moeilijk wordt, zelfs tijdens de schemering is de inkijk bemoeilijkt maar niet onmogelijk.
Deze folie reduceert 95% van het zonlicht, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd wordt. De naam Truevue 5 refereert aan het feit dat de folie nog 5% van het zonlicht doorlaat.
Deze folie is bijzonder interessant als er bijvoorbeeld tijdens een productie proces niet veel daglicht gewenst of zelfs hinderlijk is.
Indien Truevue 5 glasfolie wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 68% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 94%. De licht doorlaat op dit glas zal 5% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
Doordat Truevue 5 een zeer donkere folie is, zal de inkijk naar binnen praktisch geheel belemmerd zijn gedurende de dag. In de avonduren en bij schemering zal men, indien binnen verlichting aan is, toch enigszins naar binnen kunnen kijken. Van binnen uit kan men naar buiten kijken.