Coating voor lichtstraten is een speciaal voor kunststof zonnewarmte werende coating welke definitief wordt aangebracht.
Het voordeel van deze coating is dat het aangebracht kan worden op lichtstraten van divers materiaal en in verschillende vormen. Zo kan de coating aangebracht worden op een kunststof golfplaten dak of bolle lichtkoepels. Draadglas, waarvoor geen enkele andere zonwerende oplossing voor is, kan ook probleemloos van een coating worden voorzien.

De coating draagt een fabrieksgarantie van vijf jaar maar heeft een langere levensduur, afhankelijk van de weersgesteldheid.

De coating reflecteert de infrarood zonnewarmte weg en ongeveer 95% van de UV straling. Het laat een groot gedeelte van het daglicht door. Het doorzicht van het materiaal is mat, een heldere koepel zal dus geen direct doorzicht meer geven.

De Sunblock coating is een product dat perfect uithardt en niet kleverig is. De coating weert rond de 55% van de zonnewarmte en laat 45% van het licht door, afhankelijk van het materiaal waar het op wordt aangebracht.
Door meerdere lagen aan te brengen kan de prestatie verhoogd worden en dus meer zonnewarmte geweerd worden.
De coating heeft een blauwe lichtinval en gouden schijn aan de buitenzijde en werd uitvoerig getest door het Fraunhofer Instituut in Duitsland.