OSX80 buiten gemonteerde glasfolie is een geheel nieuw type glasfolie welke door de nano coating bijna niet zichtbaar is en dit toch combineert met een hoge zonnewarmte werende functie.
OSX80 reduceert zeer weinig licht en geeft het glas een zeer lichte en onopvallende blauwe tint. De lichtdoorlaat is, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd is, rond de 80%. Vandaar dat de folie ook OSX80 genoemd wordt, het getal achter de omschrijving duidt op de licht doorlaat.

De licht reductie van glasfolie OSX80 van 20% is zeer weinig, standaard helder glas weert ook 21% van het daglicht. Omdat alle Sunblock folie typen volledig optisch transparant zijn, is het doorzicht naar buiten volkomen onbelemmerd en zal deze folie pertinent niet opvallen.

Indien OSX80 glasfolie aan de buitenzijde wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 55% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 14% ( de schitterings reductie is zo laag omdat de folie zoveel licht doorlaat ). De licht doorlaat op dit glas zal 69% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
OSX80 geeft een zeer licht blauwe tint aan het glas waardoor de folie totaal niet zal opvallen, niet gedurende de dag en ’s-avonds al helemaal niet !

De specificaties van OSX80 buiten gemonteerd kunt u hier bekijken. De fabrieksgarantie op deze folie is zeven jaar, de een levensduur is afhankelijk van de weersgesteldheid.

OSX80 is een folie met een folie die niet opvalt op ieder type glas en daarmee gecombineerd een hoge zonnewarmte wering biedt zonder de uitstraling van een pand te veranderen.
Indien OSX80 aan de buitenzijde op liggend glas wordt gemonteerd is een fabrieksgarantie van vijf jaar van toepassing. Dit wordt voornamelijk bewerkstelligd omdat liggend of aflopend glas veel vuil opvangt en dit er niet snel vanaf zal spoelen.

Doordat deze folie meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling weert, totaal niet opvallend is en aanzienlijk veel zonnewarmte weert zal deze folie verkleuring van interieur, goederen en kunst goed beschermen tegen veroudering of verkleuring.
Hierdoor zou deze folie een zeer goede en weinig opvallende keuze zijn in particuliere woningen of winkels. Voor kleding etalages is de enigszins licht blauwe tint een nadeel, helder wit zal een blauwe zweem hebben.
Ideaal is deze folie ook op kinderdagverblijven of scholen waar men veel licht wil behouden en toch maximaal de zonnewarmte wil buiten houden.