OSX50 buiten gemonteerde glasfolie is een licht zilver spiegelende en minder opvallende zonnewarmte werende glasfolie.
OSX50 reduceert een gedeelte van het licht, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd is, rond de 50%. Vandaar dat de folie ook OSX50 genoemd wordt, het getal achter de omschrijving duidt op de licht doorlaat.
De licht doorlaat van 50% lijkt niet heel veel maar dit wordt gecompenseerd door uw ogen, zodra u een donkere ruimte binnenloopt zal de pupil van uw oog verder opengaan en is de ruimte als vanouds goed verlicht. Standaard helder glas weert al 21% van het licht !
Omdat alle Sunblock folie typen volledig optisch transparant zijn, is het doorzicht naar buiten volkomen onbelemmerd.

Indien OSX50 glasfolie aan de buitenzijde wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 64% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 46%. De licht doorlaat op dit glas zal 43% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
OSX50 geeft een licht zilver spiegelende tint aan het glas waardoor de inkijk slechts licht bemoeilijkt wordt, gedurende de dag . Zodra de schemering invalt zal dit inkijk beperkend effect verminderen. U kijkt ten alle tijden makkelijk naar buiten, op de dag wat makkelijker dan ’s-avonds.

De specificaties van OSX50 buiten gemonteerd kunt u hier bekijken. De fabrieksgarantie op deze folie is zeven jaar, de een levensduur is afhankelijk van de weersgesteldheid.

OSX50 is een folie met een zeer licht zilver spiegelende tint die weinig opvalt op ieder type glas en daarmee een hoge zonnewarmte wering biedt zonder de uitstraling van een pand veel te veranderen.
Indien OSX50 aan de buitenzijde op liggend glas wordt gemonteerd is een fabrieksgarantie van vijf jaar van toepassing. Dit wordt voornamelijk bewerkstelligd omdat liggend of aflopend glas veel vuil opvangt en dit er niet snel vanaf zal spoelen.

Doordat deze folie meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling weert, een zeer lichte spiegeling heeft en aanzienlijk veel zonnewarmte weert zal deze folie verkleuring van interieur, goederen en kunst zeer goed beschermen tegen veroudering of verkleuring. Hierdoor zou deze folie een zeer goede en weinig opvallende keuze zijn in particuliere woningen of winkels.