Buiten gemonteerde glasfolie is effectiever omdat de zonnewarmte niet eerst door het glas moet dringen voordat het gereflecteerd wordt, de zonnewarmte wordt onmiddellijk weg gekaatst. Daarom is buiten gemonteerde glasfolie effectiever dan binnen gemonteerde glasfolie en kan men in principe ook een lichtere folie kiezen om het zelfde zonnewarmte werend effect te bereiken als binnen gemonteerde folie.
Ook adviseert Sunblock de montage van buiten gemonteerde glasfolie indien de gemonteerde ramen van hoog rendements glas zijn. Hoog rendements glas ( HR glas ) is voorzien van een warmte reflecterende coating op de binnen ruit van het raam, deze coating reflecteert in de winter de stook warmte weer naar binnen. In de zomer absorbeert deze HR coating de zonnewarmte, dit voelt u als u uw hand op het raam legt, het glas voelt dan warm aan. Deze opwarming gaat een effectieve werking van binnen gemonteerde folie tegen.
Montage van buiten gemonteerde heeft soms wat haken en ogen, bijvoorbeeld als er op hoogte gemonteerd moet worden en er geen balkon aanwezig is. Sunblock installeert dan meestal vanaf een hoogwerker of steiger. Ook is buiten montage natuurlijk sterk afhankelijk van de weersgesteldheid: wij kunnen niet monteren bij ( sterke ) wind, regen of bij ( nacht- ) vorst.

De fabrieksgarantie op buiten gemonteerde glasfolie is zeven jaar bij verticaal glas, bij vlak liggend of aflopend glas is de fabrieksgarantie vijf jaar omdat de folie veel meer te lijden heeft van de elementen en er ook een vuilopbouw kan plaatsvinden ( het vuil blijft liggen op de folie ).

Veel door Sunblock buiten gemonteerde typen folie zijn:

Naam Tint / Kleur Zonnewarmte
wering*
Licht doorlaat
Zilver 20 Zeer spiegelend zilver 86 15
Zilver 35 Spiegelend zilver 73 31
Stainless Steel 15 Zeer spiegelend grijs 83 12
Stainless Steel 25 Spiegelend grijs 74 21
Stainless Steel 40 Licht spiegelend grijs 63 35
OSX 50 Licht spiegelend zilver 64 43
OSX 80 Niet opvallend, blauw 55 69

* Waarde bij montage op helder 6mm dubbel glas