Stainless Steel 40 buiten gemonteerde glasfolie is een mooi en, door de kleur, een minder opvallende zonnewarmte werende glasfolie.
Stainless Steel 40 is een licht spiegelende grijze folie en reduceert een gedeelte van het licht, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd is, rond de 60%. Vandaar dat de folie ook Stainless Steel 40 genoemd wordt, het getal achter de omschrijving duidt op de licht doorlaat.
De licht doorlaat van 40% lijkt niet heel veel maar dit wordt gecompenseerd door uw ogen, zodra u een donkere ruimte binnenloopt zal de pupil van uw oog verder opengaan en is de ruimte als vanouds goed verlicht. Omdat alle Sunblock folie typen volledig optisch transparant zijn, is het doorzicht naar buiten volkomen onbelemmerd.

Indien Stainless Steel 40 glasfolie aan de buitenzijde wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 63% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 57%. De licht doorlaat op dit glas zal 35% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
Stainless Steel 40 geeft een grijze tint aan het glas waar enigszins bemoeilijkt van buiten doorheen gekeken kan worden, gedurende de dag . Zodra de schemering invalt zal dit inkijk beperkend effect verminderen en zelfs helemaal omdraaien op het moment dat het buiten donkerder is als binnen ( als u de binnen verlichting aan heeft ). U kijkt dan enigszins bemoeilijkt naar buiten en men kijkt makkelijk van buiten naar binnen.
Dit effect is eventueel te beperken indien men verlichting aan de buitenzijde op het glas zou laten schijnen.

De specificaties van Stainless Steel 40 buiten gemonteerd kunt u hier bekijken. De fabrieksgarantie op deze folie is zeven jaar, de een levensduur is afhankelijk van de weersgesteldheid.

Stainless Steel 40 is een folie met een grijze tint die goed aansluit op donkere bouwconstructies en zal, mede door de tint, niet veel opvallen.
Indien Stainless Steel 40 aan de buitenzijde op liggend glas wordt gemonteerd is een fabrieksgarantie van vijf jaar van toepassing. Dit wordt voornamelijk bewerkstelligd omdat liggend of aflopend glas veel vuil opvangt en dit er niet snel vanaf zal spoelen.

Doordat deze folie meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling weert, een lichte spiegeling heeft en aanzienlijk veel zonnewarmte weert zal deze folie verkleuring van interieur, goederen en kunst zeer goed beschermen tegen veroudering of verkleuring. Hierdoor zou deze folie een goede en weinig opvallende keuze zijn in particuliere woningen of winkels.