Bescherming tegen schadelijke UV straling door middel van heldere raamfolie

Dermagard is een technisch geavanceerde, heldere polyester coating die wordt gemonteerd op bestaande glas. Het houdt meer dan 99,5% van het ultraviolet licht A & B tegen terwijl daglicht zonder problemen wordt doorgelaten. Het geeft onbelemmerd zicht door het glas.

Mensen met een bepaalde huidaandoening ( bijvoorbeeld Systemische Lupus Erythematosus (SLE of lupus) of Xeroderma pigmentosum (XP) ) of een overgevoeligheid voor Ultra Violet licht hebben veel baat bij het monteren van Dermagard glasfolie. Men kan zich weer vrij door het huis bewegen zonder continue de gordijnen gesloten te hoeven houden. Men voelt zich niet langer opgesloten in een donkere ruimte met weinig of geen daglicht, de folie is immers volkomen helder en laat daglicht en vrij zicht toe !

De Dermagard UV werende glasfolie wordt door de professionele installateurs van Sunblock aangebracht op de ramen van uw woonhuis, werkruimte of auto. De folie is voorzien van een krasbestendige coating zodat de ramen met de folie makkelijk als vanouds gereinigd kan worden met een trekker en een spons. De folie heeft 12 jaar garantie en behoeft geen onderhoud of bediening.

De folie vindt zijn toepassing, buiten de woning, in bijvoorbeeld peuterspeelzalen, scholen, dermatologie klinieken. Nadat de folie is aangebracht is deze praktisch niet meer zichtbaar en zeker niet hinderlijk aanwezig.

U kunt zich weer probleemloos door uw huis bewegen zonder rekening te houden met het zonlicht.

In de meeste gevallen kan de film worden aangebracht binnen een dag. Wellicht kan uw ziekenkosten verzekering u tegemoet komen in de kosten van de glasfolie. Uw dermatologische kliniek kan u daarbij assisteren!

Dermagard is ook een ideale oplossing voor winkelbedrijven, kunstgalerijen of particulieren welke kampen met het verkleuren van interieur, goederen of inventaris. Door de montage van Dermagard UV werende folie is het glas onverminderd helder terwijl meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling wordt geweerd. Het behoudt van uw interieur !

Om uw interieur of goederen beter te beschermen combineert u UV werende glasfolie beter met een zonnewarmte werende en/of licht beperkende glasfolie, namelijk veroudering of verkleuring geschiedt door vier faktoren:

  • Voor 40% door UV licht, deze straling kunt u met een folie weren tot 99,5%
  • Voor 25% door zichtbaar licht, dit kunt u maximaal voor 85% tegenhouden met bijvoorbeeld zilver 20 glasfolie
  • Voor 25% door (zonne-) warmte, dit kunt u maximaal voor 86% tegenhouden met wederom zilver 20 buiten gemonteerde glasfolie
  • Voor 10% door andere faktoren, zoals bijvoorbeeld de luchtgesteldheid, vocht, chemische reacties enz.

Ideaal gezien zou u door de meest effectieve zonnewarmte en ( donkere ) lichtwerende folie tot 82,5% van de veroudering kunnen weren. Maar indien u kiest voor een lichte zonnewarmte werende folie is veroudering of verkleuring zeker tot meer dan 50% te behalen.
( Halogeen interieur lampen doen door het felle licht en hoge temperatuur ook geen goed aan het behoud van goederen ! )