Truevue 15 binnen gemonteerde glasfolie is een dual reflective glasfolie wat er op neer komt dat het een folie is met een donker getinte binnenzijde en een spiegelende buitenzijde.
Het voordeel van deze constructie is dat de folie, ook ’s-avonds met het licht aan, niet aan de binnenzijde zal spiegelen.
Een ander prettige bijkomstigheid is dat er door het monteren van deze folie een zeer lage licht inval bereikt kan worden gecombineerd met een hoge zonnewarmte wering.
Normaal is alleen een zeer lage lichtinval te bereiken met een zeer donkere folie met een hoge warmte absorptie.
De buitenzijde van de folie is een zeer spiegelende gouden en opvallende kleur waardoor de inkijk moeilijk wordt, zelfs tijdens de schemering is de inkijk bemoeilijkt maar niet onmogelijk.
Deze folie reduceert 85% van het zonlicht, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd wordt. De naam Truevue 15 refereert aan het feit dat de folie nog 15% van het zonlicht doorlaat.
Deze folie is bijzonder interessant als er bijvoorbeeld niet veel daglicht gewenst of zelfs hinderlijk is.
Indien Truevue 15 glasfolie wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 67% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 86%. De licht doorlaat op dit glas zal 11% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
Doordat Truevue 15 een donkere folie is, zal de inkijk naar binnen zeer belemmerd zijn gedurende de dag. In de avonduren en bij schemering zal men, indien binnen verlichting aan is, toch naar binnen kunnen kijken. Van binnen uit kan men naar buiten kijken.