Inbraak vertragende veiligheidsfolie heeft een minimale dikte van 200 micron ( 8 mil ) en is voorzien van een zeer krachtige lijm laag waardoor de folie zeer goed hecht op het glas waarop het is aangebracht.
Inbraak vertragende folie wordt in praktisch alle gevallen aan de binnenzijde van het glas aangebracht, door het aanbrengen van de volkomen heldere en onzichtbare 8 mil dikke glasfolie zal bij poging tot inbraak de buiten ruit breken echter zal de folie de binnen ruit zeer krachtige bijeen gehouden worden door de sterke polyester folie met krachtige lijmlaag.
Hierdoor zullen vandalen en inbrekers vertraagd of zelfs afgeschikt worden en hun heil ergens anders zoeken.  De glasresten zullen ook geen ravage geven omdat deze bijen gehouden worden door de folie.
De folie voldoet aan EN12600 normering en NEN-norm EN 356.
Met deze glasfolie kan op simpele en snelle wijze onbeveiligd glas verbeterd worden tot het niveau vergelijkbaar en veiliger dan gelaagd glas.
De fabrieksgarantie op deze binnengemonteerde folie is twaalf jaar maar de levensduur is langer.

Eventueel is deze 8mil veiligheidsfolie ook leverbaar is een beperkt aantal typen zonwerende folie, zodat er met één gemonteerde folie én het glas beveiligd wordt én de zonnewarmte wordt beperkt.

Een bijkomend voordeel is dat deze folie 99,5% van de schadelijk UV straling weert en zo dus de veroudering van interieur en goederen beperkt.

Een mogelijkheid is ook om deze 200 micron dikke glasfolie aan de buitenzijde van het glas aan te brengen. Op straat niveau is dit meestal niet gewenst omdat vandalen de mogelijkheid zouden hebben de folie vooraf van het glas te verwijderen om vervolgens alsnog het glas te breken,
Buiten aangebrachte folie op verticale oppervlakken een fabrieksgarantie van zeven jaar, de levensduur is afhankelijk van de weersgesteldheid.