Zilver 35 binnen gemonteerde glasfolie is een veel gekozen folie op plaatsen waar u een afweging maakt tussen voldoende dag licht en beperking van de zonnewarmte. Doordat zilver 35 meer licht doorlaat zal ook de licht schittering niet maximaal beperkt worden.
Zilver 35 is een half spiegelende folie en reflecteert een aanzienlijk gedeelte van het licht, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd is, rond de 35%. Vandaar dat de folie ook Zilver 35 genoemd wordt, het getal achter de omschrijving duidt op de licht doorlaat.
De licht doorlaat van 35% lijkt niet heel veel maar dit wordt gecompenseerd door uw ogen, zodra u een donkere ruimte binnenloopt zal de pupil van uw oog verder opengaan en is de ruimte als vanouds goed verlicht. Omdat alle Sunblock folie typen volledig optisch transparant zijn, is het doorzicht naar buiten volkomen onbelemmerd.

Indien Zilver 35 glasfolie wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 57% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 61%. De licht doorlaat op dit glas zal 31% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
Doordat zilver 35 een half spiegelende folie is, zal de inkijk naar binnen enigszins verhindert zijn gedurende de dag. Echter zodra de schemering invalt zal dit inkijk beperkend effect verminderen en zelfs helemaal omdraaien op het moment dat het buiten donkerder is als binnen ( als u de binnen verlichting aan heeft ). U kijkt dan enigszins bemoeilijkt naar buiten en men kijkt makkelijk van buiten naar binnen.

De specificaties van zilver 35 kunt u hier bekijken. De fabrieksgarantie op deze folie is twaalf jaar maar een levensduur van twintig jaar is niet ongewoon.

Doordat deze folie meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling weert, een redelijk hoge lichtreductie heeft en vrij veel zonnewarmte weert zal deze folie verkleuring van interieur, goederen en kunst goed beschermen tegen veroudering of verkleuring. Door het half spiegelende uiterlijk van zilver 35 niet snel gekozen worden in particuliere woningen of winkels.