Zilver 20 buiten gemonteerde glasfolie is de meest effectieve zonnewarmte werende glasfolie gecombineerd met een maximale licht schittering reductie.

Zilver 20 is een zeer spiegelende folie en reflecteert ook een groot gedeelte van het licht, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd is, rond de 20%. Vandaar dat de folie ook Zilver 20 genoemd wordt, het getal achter de omschrijving duidt op de licht doorlaat.
De licht doorlaat van 20% lijkt niet heel veel maar dit wordt gecompenseerd door uw ogen, zodra u een donkere ruimte binnenloopt zal de pupil van uw oog verder opengaan en is de ruimte als vanouds goed verlicht.Omdat alle Sunblock folie typen volledig optisch transparant zijn, is het doorzicht naar buiten volkomen onbelemmerd.

Indien Zilver 20 glasfolie aan de buitenzijde wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 86% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 82%. De licht doorlaat op dit glas zal 15% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
Een bijkomend voordeel van zilver 20 is dat de inkijk van buiten naar binnen, gedurende de dag, zodanig beperkt wordt dat men niet meer of zeer moeilijk van buiten naar binnen kan kijken. Echter zodra de schemering invalt zal dit inkijk beperkend effect verminderen en zelfs helemaal omdraaien op het moment dat het buiten donkerder is als binnen ( als u de binnen verlichting aan heeft ). U kijkt dan bemoeilijkt naar buiten en men kijkt makkelijk van buiten naar binnen.
Dit effect is eventueel te beperken indien men verlichting aan de buitenzijde op het glas zou laten schijnen.

De specificaties van zilver 20 buiten gemonteerd kunt u hier bekijken. De fabrieksgarantie op deze folie is zeven jaar, de een levensduur is afhankelijk van de weersgesteldheid.

Zilver 20 is een folie welke veel wordt toegepast in kantoren of bedrijfsruimtes omdat deze folie veel zonnewarmte weert en de schittering op beeldschermen zeer goed tegen gaat.
Ook wordt zilver 20 veel geïnstalleerd op lichtstraten en dakramen. Omdat dit glas meestal liggend gemonteerd is, is dan een fabrieksgarantie van vijf jaar van toepassing. Dit wordt voornamelijk bewerkstelligd omdat liggend of aflopend glas veel vuil opvangt en dit er niet snel vanaf zal spoelen.

Doordat deze folie meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling weert, een hoge lichtreductie heeft en zeer veel zonnewarmte weert zal deze folie verkleuring van interieur, goederen en kunst zeer goed beschermen tegen veroudering of verkleuring. Alleen zal door het spiegelende uiterlijk van zilver 20 niet snel gekozen worden in particuliere woningen of winkels.