E-save 70 Low-E glasfolie is een folie welke op praktisch dezelfde manier wordt opgebouwd als Hoog Rendements glas.

Er wordt namelijk een warmte reflecterende coating aangebracht op een polyester folie. Deze coating zal, net als HR glas, de convectie warmte ( de warmte welke door bijvoorbeeld de centrale verwarming wordt uitgestraald ) reflecteren naar binnen toe. Daarom is het ook noodzakelijk dat deze folie aan de binnenzijde van het glas wordt aangebracht.
Dit is natuurlijk een ideale oplossing in monumentale panden waar, zonder het glas te vervangen, zeer veel energie bespaard kan worden. Het effect van helder dubbel glas kunt u hiermee behalen zonder grote verbouwingen of aanpassingen van kozijnen.
E-save 70 Low-E zal geen reflectie geven aan het glas en is dus niet opvallend.

Deze meest effectieve energiebesparende folie E-save 70 Low-E folie zal de K-waarde van het glas met maximaal 41% reduceren op helder enkel glas . Een prettige bijkomstigheid van deze folie is dat de folie in de zomer ook tot 51% van de zonnewarmte buiten houdt en de schadelijke UV straling met meer dan 99,5% reduceert. Deze folie heeft een bruine tint. De fabrieksgarantie op deze folie zestien jaar maar de levensduur is aanzienlijk langer.

E-save 70 Low-E laat ieder concurrerend product achter zich en bespaart meer energie dan folie van iedere andere producent.

Met E-save 70 is op helder dubbelglas een rendement van 29% mogelijk.

Een misverstand is dat energie besparende folie koude buiten houdt. Dat gebeurt NIET, de folie reflecteert straling warmte naar binnen.