Truevue 30 binnen gemonteerde glasfolie is een vrij lichte dual reflective glasfolie wat er op neer komt dat het een folie is met een donker getinte binnenzijde en een spiegelende buitenzijde.
Het voordeel van deze constructie is dat de folie niet aan de binnenzijde zal spiegelen.

De buitenzijde van de folie is een licht spiegelende gouden en neutrale kleur waardoor de inkijk enigszins moeilijk wordt. Dit effect verdwijnt als de schemering intreedt of de avond valt en het licht binnen aan is.
Deze folie reduceert 70% van het zonlicht, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd wordt. De naam Truevue 30 refereert aan het feit dat de folie nog 30% van het zonlicht doorlaat.
Deze folie is bijzonder interessant als er bijvoorbeeld niet veel daglicht gewenst of zelfs hinderlijk is, de folie wordt ook geïnstalleerd bij personen met een licht allergie.
Indien Truevue 30 glasfolie wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 53% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 65%. De licht doorlaat op dit glas zal 28% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
Doordat Truevue 30 een redelijk donkere folie is, zal de inkijk naar binnen enigszins belemmerd zijn gedurende de dag. In de avonduren en bij schemering zal men, indien binnen verlichting aan is, toch naar binnen kunnen kijken. Van binnen uit kan men naar buiten kijken.