Extra Clearview 40 binnen gemonteerde glasfolie is een zeer speciale folie opgebouwd uit veertien edel metalen waardoor een zeer heldere en totaal niet reflecterende zonnewarmte werende glasfolie gecreëerd is. Door de constructie van deze folie is deze folie niet opvallend aanwezig terwijl er wel veel zonnewarmte geweerd wordt.
Extra Clearview 40 is een niet spiegelende folie en reduceert ongeveer 60% van het zon licht, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd is. Vandaar dat de folie ook Extra Clearview 40 genoemd wordt, het getal achter de omschrijving duidt op de licht doorlaat.
De tint en het doorzicht van Extra Clearview 40 is neutraal en wordt als bijzonder prettige ervaren in vooral woonhuizen. Deze folie wordt voornamelijk in woonhuizen gemonteerd of op plaatsen waar men zonnewarmte wil reduceren maar geen spiegelend of reflecterend glas wenst.
De licht doorlaat van 40% beperkt het licht aanzienlijk, deze folie zal schittering aan de binnenzijde van het glas aanzienlijk reduceren. Buiten zal de tint niet hinderlijk opvallen. Omdat alle Sunblock folie typen volledig optisch transparant zijn, is het doorzicht naar buiten volkomen onbelemmerd.

Indien Extra Clearview 40 glasfolie wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 50% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 53%. De licht doorlaat op dit glas zal 37% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
Doordat Extra Clearview 40 een donker getinte folie is, zal de inkijk naar binnen redelijk belemmerd zijn. In de avonduren en bij schemering zal men, indien binnen verlichting aan is, makkelijk naar binnen kunnen kijken. U kunt dan met een lichte belemmering naar buiten kunnen kijken.

De specificaties van Extra Clearview 40 kunt u hier bekijken. De fabrieksgarantie op deze folie is zestien jaar maar een veel langere levensduur is niet ongewoon.

Doordat deze folie meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling weert, een goede lichtreductie heeft en ongeveer 60% van de zonnewarmte weert zal deze folie verkleuring van interieur, goederen en kunst zeer goed beschermen tegen veroudering of verkleuring. Door het weinig opvallende uiterlijk van Extra Clearview 40 kan deze folie zeer goed worden toegepast in monumentale panden, particuliere woningen of een kunst galerij.