Clearview 20 binnen gemonteerde glasfolie is een zeer spiegelende glasfolie met een enigszins neutrale kleur en een folie die u nodig heeft indien u de meeste zonnewarmte wilt buiten houden en de licht schittering maximaal wilt beperken gecombineerd met een neutrale lichtinval.
Clearview 20 is een zeer spiegelende folie en reflecteert ook een groot gedeelte van het licht, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd is, rond de 20%. Vandaar dat de folie ook Clearview 20 genoemd wordt, het getal achter de omschrijving duidt op de licht doorlaat.
De licht doorlaat van 20% lijkt niet heel veel maar dit wordt gecompenseerd door uw ogen, zodra u een donkere ruimte binnenloopt zal de pupil van uw oog verder opengaan en is de ruimte als vanouds goed verlicht. Omdat alle Sunblock folie typen volledig optisch transparant zijn, is het doorzicht naar buiten volkomen onbelemmerd.

Indien Clearview 20 glasfolie wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 65% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 74%. De licht doorlaat op dit glas zal 21% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.
Een bijkomend voordeel van Clearview 20 is dat de inkijk van buiten naar binnen, gedurende de dag, zodanig beperkt wordt dat men niet meer of zeer moeilijk van buiten naar binnen kan kijken. Echter zodra de schemering invalt zal dit inkijk beperkend effect verminderen en zelfs helemaal omdraaien op het moment dat het buiten donkerder is als binnen ( als u de binnen verlichting aan heeft ). U kijkt dan bemoeilijkt naar buiten en men kijkt makkelijk van buiten naar binnen.

De specificaties van Clearview 20 kunt u hier bekijken. De fabrieksgarantie op deze folie is twaalf jaar maar een levensduur van twintig jaar is niet ongewoon.

Doordat deze folie meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling weert, een hoge lichtreductie heeft en zeer veel zonnewarmte weert zal deze folie verkleuring van interieur, goederen en kunst zeer goed beschermen tegen veroudering of verkleuring. Alleen zal door het spiegelende uiterlijk van Clearview 20 niet snel gekozen worden in particuliere woningen of winkels, met uitzondering van slaapkamers o.i.d.