Weinig reflecterende folie is een zonnewarmte werende folie groep die weinig of geheel niet opvalt. Er zijn de laatste jaren door de industrie een aantal high tech folie oplossingen ontwikkeld waardoor zonnewarmte gereduceerd kan worden terwijl deze typen folie praktisch onzichtbaar zijn.
Zo is er bijvoorbeeld Extra Clearview 70, deze binnen gemonteerde folie is opgebouwd uit veertien verschillende edelmetalen waarbij door de constructie van deze folie een zonnewarmte werende laag is gecreëerd die niet zichtbaar is, deze folie draagt een fabrieksgarantie van zestien jaar.

OSX80 glasfolie is een buiten gemonteerde folie gebaseerd op nano technologie welke een licht blauwe tint heeft en niet opvallend aanwezig is. Deze folie weert tot 54% van de zonnewarmte.

Andere folie typen zijn licht reflecterend echter zo weinig opvallend dat dit niet storend aanwezig is en nauwelijks wordt opgemerkt. Zo wordt licht spiegelende Clearview 50 veel bij particuliere woningen gemonteerd omdat deze folie een mooie tint aan het glas geeft en tot 51% van de zonnewarmte weert. Een bijkomend voordeel van deze weinig reflecterende typen folie is dat er ook ’s-avonds onbelemmerd naar buiten gekeken kan worden.