Reflecterende glasfolie is opgebouwd uit één of meerdere lagen opgedampt metaal. Hierdoor is het mogelijk dat zonnewarmte gereflecteerd wordt en de inkijk belemmerd of vermindert.
Er zijn verschillende gradaties en tinten leverbaar waarbij zilver 20 één van de meest effectieve en ook meest verkochte folie is. Zilver 20 glasfolie wordt vaak vergeleken met een spiegel maar is dat niet, de folie laat rond de 20% aan licht door en reflecteert dus niet al het licht. Als er een lichtere gradatie wordt gemonteerd dan zal de folie dus meer licht doorlaten, minder spiegelend zijn en, niet geheel onbelangrijk, ook minder zonnewarmte reflecteren.
Hoe meer de folie reflecteer hoe minder de inkijk van buiten naar binnen op de dag is, echter zodra de schemering invalt en men binnen het licht aan heeft zal men makkelijker van buiten naar binnen kunnen kijken terwijl u moeilijker van binnen naar buiten zult kunnen kijken.
Een uitzondering daarop is de folie in de Truevue lijn, doordat deze folie een grijze binnenzijde heeft ( dual reflective glasfolie ) zal u ook bij schemering nog naar buiten kunnen kijken. Indien de verlichting binnen aan is zal men nog steeds naar binnen kunnen kijken, dit is een natuurkundig fenomeen dat niet met folie opgelost kan worden.
Andere tinten en lichtere gradaties zullen minder opvallen dan zeer spiegelende typen folie. Zo is bijvoorbeeld Clearview glasfolie een enigszins gouden tint welke vooral bij particuliere woonhuizen als zeer prettige en onopvallend wordt ervaren.