Energiebesparende folie bestaat al een aantal jaren maar is sinds een paar jaar verbeterd en effectiever geworden zodat het zelfs mogelijk is enkel glas door de montage van glasfolie de warmtewering van dubbel glas te geven.
Dit is natuurlijk een ideale oplossing in monumentale panden waar zonder het glas te vervangen de convectie warmte ( de warmte welke door bijvoorbeeld de centrale verwarming wordt uitgestraald ) voor een groot gedeelte behouden kan worden. De gemonteerde folie is voorzien van een coating vergelijkbaar als met de coating welke op hoog rendements glas ( HR glas ) is aangebracht.
Het effect is hetzelfde, de stralingswarmte wordt naar binnen gereflecteerd.

De meest effectieve energiebesparende folie is E-save 70 Low-E folie waarbij de K-waarde van het glas met maximaal 41% gereduceerd wordt op helder enkel glas . Een prettige bijkomstigheid van deze folie is dat de folie in de zomer ook tot 51% van de zonnewarmte buitenhoudt en de schadelijke UV straling met meer dan 99% reduceert. Deze folie heeft een bruine tint. De fabrieksgarantie op deze folie zestien jaar maar de levensduur is aanzienlijk langer.

E-save 50 Low-E folie is een goud kleurige folie met een energie besparend effect van 26%. Gemonteerd op 6mm helder glas weert deze folie 52% van de zonnewarmte en laat 46% licht door. De fabrieksgarantie op deze folie twaalf jaar met een levensduur welke veel langer is.

E-save 25 Low-E folie is een zilver spiegelende folie met een hoge zonnewarmte wering van 67% op 6mm helder glas. De lichtdoorlaat van deze folie is 20% en de maximaal bereikbare energie besparing is 28%. Ook deze folie draagt een fabrieksgarantie van twaalf jaar en heeft wederom ook een levensduur die veel langer is.

Vanzelfsprekend zal een energie besparende folie aan de binnenzijde van het glas gemonteerd moeten worden. Montage van E-save 50 of E-save 25 glasfolie op dubbel glas of hoog rendements dubbel glas ( HR glas ) zal niet veel energie besparende verbetering opleveren. Met E-save 70 is op helder dubbelglas een rendement van 29% mogelijk.
Een ander misverstand is dat deze folie koude buiten houdt. Dat gebeurt NIET, de folie reflecteert stralings warmte naar binnen.