Spiegelende folie voor lichtstraten is er in een tweetal typen, één is de standaard zilver 20 glasfolie zoals gemonteerd op glas. Deze kan dan ook alleen op lichtstraten van helder glas aangebracht worden.
De andere folie is een speciale zilver 20 folie met een lijmlaag geschikt voor polycarbonaat of andere kunststof lichtstraten.
Beide typen folie worden aan de buitenzijde van de lichtstraat aangebracht en weren tot 86% van de zonnewarmte. De lichtdoorlaat is afhankelijk van het materiaal en zal maximaal 19% zijn. De UV wering is 99,5% en de schitteringsreductie is 86%.

Montage op een liggende of aflopende lichtstraat van glas aan de buitenzijde draagt een fabrieksgarantie van vijf jaar. Deze folie kan niet op draadglas worden aangebracht, een oplossing hiervoor is Sunblock zonnewarmte werende coating.

Een lichtstraat van kunststof kanaalplaat kan worden voorzien van de speciale zilver 20 voor kunststof, de lichtstraat mag niet heel oud en beschadigd zijn, ook moet het oppervlak van de lichtstraat zeer goed schoongemaakt kunnen worden. Het oppervlak moet glad zijn om de lijmlaag van de folie goed te kunnen laten hechten. Als het oppervlak van de lichtstraat verweerd is adviseren wij u te kiezen voor Sunblock zonnewarmte werende coating.
Ook als de platen getordeerd zijn, is het aanbrengen van folie op deze platen praktisch onmogelijk. Wij adviseren u graag !