Coating voor lichtstraten is een speciaal voor kunststof zonnewarmte werende coating welke of tijdelijk of definitief kan worden aangebracht.
Het voordeel van deze coating is dat het aangebracht kan worden op lichtstraten van divers materiaal en in verschillende vormen. Zo kan de coating aangebracht worden op een kunststof golfplaten dak of bolle lichtkoepels. Draadglas, waarvoor geen enkele andere zonwerende oplossing voor is, kan ook probleemloos van een coating worden voorzien.

De tijdelijke oplossing van de coating heeft een levensduur van 9 maanden en kan verwijdert worden met arbeid en water voorzien van amoniak.
De definitieve oplossing van de coating draagt een fabrieksgarantie van vijf jaar maar heeft een langere levensduur, afhankelijk van de weersgesteldheid.

De coating reflecteert de infrarood zonnewarmte weg en ongeveer 95% van de UV straling. Het laat een groot gedeelte van het daglicht door. Het doorzicht van het materiaal is mat, een heldere koepel zal dus geen direct doorzicht meer geven.

De meest gangbare coating, Liquisol 4ever blue, is een product dat perfect uithardt en niet kleverig is. 4ever Blue weert rond de 55% van de zonnewarmte en laat 45% van het licht door, afhankelijk van het materiaal waar het op wordt aangebracht.
Door meerdere lagen aan te brengen kan de prestatie verhoogd worden en dus meer zonnewarmte geweerd worden.
De 4ever blue coating heeft een blauwe lichtinval en gouden schijn aan de buitenzijde.

Liquisol werd uitvoerig getest door het Fraunhofer Instituut in Duitsland.