OQX70 buiten gemonteerde glasfolie is een geheel nieuw type glasfolie welke door de nano coating bijna niet zichtbaar is en dit toch combineert met een hoge zonnewarmte werende functie.

OQX70 reduceert zeer weinig licht en geeft het glas een zeer lichte neutrale tint. De lichtdoorlaat is, afhankelijk van het glas waarop het gemonteerd is, rond de 70%. Vandaar dat de folie ook OQX70 genoemd wordt, het getal achter de omschrijving duidt op de licht doorlaat.

De licht reductie van glasfolie OQX70 van 30% is zeer weinig, standaard helder glas weert ook 21% van het daglicht. Omdat alle Sunblock folie typen volledig optisch transparant zijn, is het doorzicht naar buiten volkomen onbelemmerd en zal deze folie pertinent niet opvallen.

Indien OQX70 glasfolie aan de buitenzijde wordt gemonteerd op 6mm helder dubbel glas zal de folie tot 60% van de zonnewarmte verminderen en de schittering verminderen met 24% ( de schitterings reductie is laag omdat de folie veel licht doorlaat ). De licht doorlaat op dit glas zal 61% zijn en de reductie van de schadelijke UV straling is 99,5%.

OQX70 geeft het glas een zeer lichte neutrale tint waardoor de folie totaal niet zal opvallen, niet gedurende de dag en ’s-avonds al helemaal niet !

De fabrieksgarantie op deze folie is zeven jaar, de levensduur is afhankelijk van de weersgesteldheid maar naar verwachting tien jaar of langer.

OQX70 is een folie die niet opvalt op ieder type glas en daarmee gecombineerd een hoge zonnewarmte wering biedt zonder de uitstraling van een bedrijfspand of woning te veranderen.

Doordat deze folie meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling weert, totaal niet opvallend is en aanzienlijk veel zonnewarmte weert zal deze folie verkleuring van interieur, goederen en kunst goed beschermen tegen veroudering of verkleuring.

Hierdoor zou deze folie een zeer goede en weinig opvallende keuze zijn in particuliere woningen of winkels. Voor kleding etalages kan de lichte tint een nadeel zijn, helder wit zal niet langer stralend wit zijn.

Ideaal is deze folie ook op kinderdagverblijven of scholen waar men veel licht wil behouden en toch maximaal de zonnewarmte wil buiten houden.